Skip to main content

Langstekt kylling med rød pesto


Den som venter på noe godt... det gamle ordtaket har sjelden vært så sant som når det gjelder å bake ulike typer kjøtt, i dette tilfellet en hel kylling, i ovnen. Denne oppskriften tar en hel dag, men fordelen er at du trenger ikke å gjøre stort annet enn å gå og glede deg, og du kommer til å bli knallsulten etterhvert som luktene utvikler seg og sprer seg i hele huset med et løfte om en middag utenom det vanlige.

Denne varianten har jeg laget med rød pesto, og den får sanseapparatet til å gå fullstendig amok, så digg lukter det og så godt smaker det også. Men - du kan lage langstekt kylling bare med salt og pepper, metoden gir tipp topp resultat hver gang. Eller med et eller to av dine yndlingskrydder i tillegg. For eksempel hvitløk og timian. Eller ingefær og sitrongress. Eller oregano og cumin, min nye favoritt. Eller denne marokkanske varianten. Jeg liker å bruke en stor kylling av god kvalitet, for eksempel en  økologisk kylling fra Holte gård, men kyllinglår med skinn går også bra. Da holder det med et par timer.

Langstekt kylling

1 stor (2-3 kilo) kylling
3 ss rød pesto (eller en liten håndfull krydder etter egen smak)
Salt og pepper


Gni kyllingen inn med pesto med en slikkepott (dette er ganske grisete og litt vanskelig å fordele jevnt), strø over litt salt og pepper, legg den i en ildfast form og sett i ovn på 125 grader i 5-6 timer. Snu den to ganger underveis, optimalt, men ikke nødvendig. Du kan godt dra fra den om du ikke synes det er totalt uansvarlig. Det gjør jeg, til stor forskrekkelse for amerikanske mødre"kollegaer". Når den er ferdig er skinnet sprøtt, det har rent ut masse deilig kyllingsaft og blandet seg med pestoen, og kjøttet er saftig og så mørt at det faller av beina på kyllingen. Da er det bare å servere med noen grønne grønnsaker, for eksempel grønne bønner (disse kan du la steke med i ovnen i ca 1 time) og noe til å suge opp den deilige saften med. For eksempel surdeigsbrød eller ris. Og prøv å ikke forspise deg..

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss

Mitt beste jordbærsyltetøy

Dette er en knallgodt eksempel på at en oppskrift alltid kan forbedres. Det er også et knallgodt syltetøy. Tro mot min ernæringsfilosofi har jeg totalt strupet sukkermengden i forhold til oppskriften, og det funker som bare det. Jeg har også tilsatt frøene av en vaniljestang , noe som tar helt vanlig hjemmelaget jordbærsyltetøy, som jo er godt i seg selv, til helt nye høyder. Dette fant jeg på helt selv, jeg hadde kjøpt en diger pakke med vaniljestenger på amazon.com og måtte bli kvitt dem også, og jeg ble litt snurt da jeg så at Jamie Oliver hadde funnet på det samme. Men mitt syltetøy har mye mindre sukker. Da føler jeg meg litt bedre når jeg smører brødskive nummer fire med jordbærsyltetøy til poden.. Hvis du synes ventetiden er lang til vi får friske, norske jordbær kan jeg glede deg med at dette blir like bra med frosne bær. Jordbærsyltetøy 1 kg friske eller frosne jordbær, kuttet i to / fire avhengig av størrelse 150 - 200 gram sukker 1 vaniljestang, del i to (på langs