Ovnsbakte poteter. Er det noe å skrive om, da? Er det ikke bare å slenge noen poteter i ovnen og la varmen gjøre jobben? Joda, i prinsippet, men det er et par triks jeg har lært meg gjennom mye prøving og feiling, og de gjør hele forskjellen på om de ovnsbakte potene spiller en anonym birolle, eller om de tar med seg alle prisene for beste hovedrolle hjem. Når jeg lager disse blir det aldri noe igjen.. Og hvis du lurte, joda - poteter er sunt. De inneholder litt av masse forskjellig næringsstoffer vi trenger, og har høy proteinkvalitet. Kjempegode til fiskekaker, for eksempel.
Ovnsbakte poteter
Bruk kokefaste poteter (det står på posen om de er kokefaste eller melne), og kjøp økologiske, siden disse spises med skallet på
En god klunk olivenolje
Salt og pepper
Evt litt paprikapulver
Sett ovnen på 225 grader. Det er det første trikset. Er ikke ovnen varm nok, blir potetene bare vasne og koker mer i stedet for å steke. Vask potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter eller i halve hvis de er små. Bland sammen med olje, salt og pepper og paprikapulver i en bolle, så alle bitene blir dekket av olje og krydder. Nå kommer neste triks: Legg aluminiumsfolie på bakeplaten. Dette reflekterer varmen, og sørger for at potetene blir sprø utenpå. I tillegg kan man enkelt og greit løfte hele flaket med folie over i en dyp skål etter steking (se bildet). Legg potetene med skallsiden ned på folien, sett i ovn og la steke i ca 40 minutter, eller til de har blitt flott gyldne og det lukter fantastisk. Dette er siste triks. La de steke lenge nok. Strø på litt ekstra maldonsalt, og feks litt timian, rosmarin eller persille.
Comments
Post a Comment