Skip to main content

Spinat og bacon "pesto"

 

Denne fantastiske "pesto"sausen har jeg fullt og helt hentet herfra, og selv om den gjør underverker i for eksempel en gulrot- eller blomkålsuppe, er det ingen grunn til å stoppe der. Denne har blitt et fast tilbehør i mitt kjøleskap, og jeg spiser den på alt mulig. På knekkebrød, i omelett, på all slags fisk og kjøtt, varm eller kald. Der vanlig pesto krever mer jobb og flere ingredienser, kan du her komme unna med bare to. Pass på å kjøpe bacon av høy kvalitet, jeg anbefaler Grilstad eller Bjerke. De fleste andre jukser og tilsetter karrageenan, et fortykningsmiddel som trekker til seg vann, det danner en slags gelé, og gjør at produsenten kan selge denne geléen til baconpris. Juks og bedrag, altså. Sausen kan varieres etter hva du har og hva du skal bruke den til. Du kan ha i litt sitron, du kan tilsette kraft hvis du vil gjøre den mer flytende (passer bra til fisk), og det finnes uante muligheter for å leke med krydder her.

Spinat og bacon "pesto"

1 stor pose spinat (minst 250 gram, gjerne mer)
1 pakke bacon (ca 100 gram)

Kutt baconet i små biter og stek i panne på middels varme til det begynner å bli sprøtt. Sett til side. Ha spinaten i pannen, og rør rundt til den "klapper sammen". Ha både spinat og bacon over i en kjøkkenmaskin, kjør til du får en jevn masse som ligner på pesto.


Comments

  1. This looks delicious! Will definitely make it this week :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss