Visste du at rotgrønnsaker er noe av det mest miljøvennlige du kan spise? Her i Norge har vi gode forutsetninger for å dyrke røtter, og de kan oppbevares gjennom vinteren uten å tape kvalitet. Metter godt, gjør de også. Det merker jeg hver gang jeg forspiser meg på ovnsbakte rotgrønnsaker. Og det er hver gang jeg lager dem. Rotgrønnsaker blir mye, mye bedre om de bakes i ovnen enn om de kokes! I ovnen skjer det reaksjoner mellom sukkere og proteiner i grønnsakene, produktene av disse reaksjonene; Maillardreaksjoner, både lukter og smaker fantastisk. Aluminiumsfolie under grønnsakene gjør dem sprø, nesten som pommes frites! Her er det bare å slå seg løs med ulike typer rotgrønnsaker; persillerot, pastinakk, sellerirot og gulrot er mine favoritter.
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Valgfri mengde skrelte og oppskårne staver av blandede rotgrønnsaker.
Lag gjerne mer enn du trenger til middag, disse er nydelige å putte i en salat til lunsj dagen etter.
En god klunk olivenolje
Salt
Nymalt pepper
Sett ovnen på 200 grader. Vend alle stavene i en liten klunk olivenolje i en bolle. Salte og pepre, og spre dem på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie. Sett grønnsakene i varm ovn, og la dem bake til de er gyldne. Det tar ca. 30 minutter. Du kan gjerne drysse over friske urter før servering. Smaker fantastisk til fiskekaker, pulled pork, eller langstekt kylling.
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Valgfri mengde skrelte og oppskårne staver av blandede rotgrønnsaker.
Lag gjerne mer enn du trenger til middag, disse er nydelige å putte i en salat til lunsj dagen etter.
En god klunk olivenolje
Salt
Nymalt pepper
Sett ovnen på 200 grader. Vend alle stavene i en liten klunk olivenolje i en bolle. Salte og pepre, og spre dem på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie. Sett grønnsakene i varm ovn, og la dem bake til de er gyldne. Det tar ca. 30 minutter. Du kan gjerne drysse over friske urter før servering. Smaker fantastisk til fiskekaker, pulled pork, eller langstekt kylling.
Comments
Post a Comment