Dette er en super forening av tradisjonsrik norsk råvare og middelshavssmaker. De er så gode at jeg spiser dem som snacks! Trikset og en forutsetning er å bruke friske rosenkål.
Lettstekte rosenkål med hvitløksolje, hvitvin og parmesan
1 pakke rosenkål, skjær bort stilken, skrell av et par blader og kutt i tre, fire på langs.
1-2 ss hvitløksolje
1-2 ss smør
1-2 laurbærblader (kan droppes)
Hvitvin
Salt
Nymalt pepper
Litt grovrevet fersk parmesan
Smelt smør og bland i olje, bruk middels varme. Ha i rosenkål og laurbærblader, og rør rundt mens du steker i 3-5 minutter. De skal brune lett. Ha på en klunk hvitvin (her kan du godt ha en klunk i kokken også) og la dampe vekk. Pepre og salte forsiktig, ta bort laurbærbladene og ha på litt parmesan i skiver på toppen ved servering.
Pssst! Rosenkål er skikkelig sunt!
Du kommer aldri til å koke en rosenkål igjen.. |
1 pakke rosenkål, skjær bort stilken, skrell av et par blader og kutt i tre, fire på langs.
1-2 ss hvitløksolje
1-2 ss smør
1-2 laurbærblader (kan droppes)
Hvitvin
Salt
Nymalt pepper
Litt grovrevet fersk parmesan
Smelt smør og bland i olje, bruk middels varme. Ha i rosenkål og laurbærblader, og rør rundt mens du steker i 3-5 minutter. De skal brune lett. Ha på en klunk hvitvin (her kan du godt ha en klunk i kokken også) og la dampe vekk. Pepre og salte forsiktig, ta bort laurbærbladene og ha på litt parmesan i skiver på toppen ved servering.
Pssst! Rosenkål er skikkelig sunt!
Comments
Post a Comment