Skip to main content

Tacopizza - restemat til lunsj




Jeg har tidligere blogget om å bruke opp rester, noe som passer veldig fint inn i mitt nyttårsforsett om å bli en mer bærekraftig forbruker. Det kunne aldri alle meg inn å kaste rester av middagsmat, men jeg kjenner folk som med den største selvfølgelighet skraper restene av middagen ned i søpla, dessverre. På tide med en virkelighetssjekk! Visste du at vi kaster nesten 1/3 av all mat som produseres her i verden? Selv om store mengder forsvinner underveis fra jord til bord, er det hjemme i våre egne hjem at svinnet er størst. Rester er gull, og i hverdagen en sjanse til å spise godt til lunsj uten å måtte gå i kantina. Og siden store deler av Norges befolkning har taco til middag på fredag, vil jeg nå utfordre dere til å lage tacopzza til lunsj på lørdag i stedet for å kaste restene.  

Tacopizza 

Tortilla wraps
Rester av tacokrydret kjøttdeig
Revet ost
Det grønne av en vårløk i tynne ringer, evt andre grønnsaker som passer på pizza
Oregano på toppen

Sett ovnen på 250 grader. Legg tortilla lefser på aluminiumsfolie på et stekebrett. Legg et tynt lag med tacokjøttdeig på tortillaene, så et tynt lag med ost, og vårløk eller andre grønnsaker på toppen. Prøv med tynne skiver av cherrytomater, for eksempel. Dryss på litt oregano, og stek i ovnen i 6-8 minutter, følg med så de ikke blir brent!




Har du rester av rømme, smaker det godt til, sammen med salaten og rester av tacogrønnsaker du selvsagt heller ikke har kastet, men lager en blandet salat av som tilbehør.

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss